Když zdíš kuchyň v eko centru, nezmrzneš ani na Sibiři!

DSCN2716Lekce z biologie a přírodního stavitelství se prolínaly celou naší první říjnovou Víkendovkou! K tomu přidejme dva dny života v jurtě a vaření v polní kuchyni v symbióze s hlodavci, se psem, s novými lidmi a s výhledem na stále přítomné ovce… a je z toho další nezapomenutelný zážitek! AREU Vivu v obci Valeč a její práci jsme poznali opravdu zblízka. Vojta s Markétou nás seznámili s programy sociálního zemědělství, dobrovolnickými projekty a s festivalem, které v organizaci i na Biostatku podporují. Kromě zajímavých diskuzí na témata spojená se zemědělstvím, výrobou sýrů i neobvyklým způsobem života, jsme si vyzkoušeli i praktické věci – výroba hliněné omítky, dojení mléka i zpracování ovčího masa. Polní kuchyně, která na statku tvoří důležité zázemí, byla zásadní i pro nás. Podle přání místních jsme ji zase o trochu vylepšili – postavili jsme závětrnou stěnu, omítli komín hliněnou omítkou a vyspravili jsme „spižírnu“… Hlavně nám ale poskytla přístřešek před deštěm, kamna, teplé jídlo, horký mošt i vynikající kávu! Díky všem za osobní nasazení při zpracování hliněné omítky a projektování stěn a přístřešků!
 
 
Bylo to s vámi super! Díky!

Více fotek z akce najdeš v našem Facebookovém albu.

A zase brzy na viděnou! : )